Bedrijven, scholen en organisaties

U wilt als bedrijf/school/organisatie in het kader van stress preventie werken aan de veerkracht van uw medewerkers, leerkrachten, leerlingen. U wilt hen handvatten aanbieden om stress het hoofd te bieden. Dan kan u hartcoherentie inzetten. Deze wetenschappelijke methode, die door middel van biofeedbackapparatuur meetbare is, kan je zowel preventief gebruiken, als tijdens momenten van stress. Dit kan door sessies aan te bieden in de vorm van een training, teambuilding en/ of individueel.

Concreet en praktisch

Een informatiesessie “Stress en hartcoherentie” van 2 uur voor max. 10 deelnemers. Tijdens deze sessie gaan de deelnemers aan de slag met een thuisoefening en een app. Deze sessie bevat een demonstratie van een biofeedback meeting. Zo kan men dadelijk zien en voelen wat hartcoherentie met hen doet.

“Stay calm and breathe” is een traject dat bestaat uit 4 sessies van telkens 90 minuten met 1 tot 10 deelnemers per groep; met telkens 14 dagen tussen elke sessie. Tijdens dit traject worden er twee metingen uitgevoerd, een voorafgaande aan het traject, en één na afloop van het traject. Deze vragenlijst is een bevraging naar lichamelijke klachten, negatieve stress, depressie en angsten. De resultaten van deze twee metingen worden in een anoniem rapport bezorgt aan de HRM van de organisatie. De deelnemers zelf ontvangen hun persoonlijk resultaat.

  • Indien u wat extra tijd wilt voorzien zodat deelnemers een individueel gesprek kunnen hebben met de consulent voor hun persoonlijke vragen of obstakels waar ze tegenaan lopen, is dit bespreekbaar.

Als u als school hartcoherentie aan uw leerlingen wilt aanbieden door dit bij te voegen bij een les onderwerp, dan is dit uiteraard mogelijk en wordt deze aangepast aan de leeftijdscategorie.

Interesse of nog vragen, neem dan vrijblijvend contact met me op en samen bekijken we wat Coachingvicky voor u als bedrijf of organisatie kan betekenen.

Klik op deze link om een video te zien waarin Kris Peeters, Belgisch politicus, pleit voor een strijd tegen burn outs.

 

“onderzoeken in het bedrijfsleven wijzen uit dat het effect van hartcoherentie op de fysiologie rechtstreeks weerspiegeld wordt in de vermindering van de gebruikelijke stresssymptomen. (…) Als we kijken naar het functioneren van een onderneming en naar de sociale betrekkingen in het bedrijf, dan zien we dat groepen die geleerd hebben hun inwendige reacties te beheersen, in grotere harmonie samenwerken”

Dr. David Servan Schreiber auteur  van het boek “ Uw brein als medicijn”

Ademen, ...maar dan anders. Interesse? Contacteer me vrijblijvend.     Ok, dat ga ik doen.