Bereidt jezelf voor op een zwangerschap, een bevalling, en het ouderschap met hartcoherentie.

Stress kan een obstakel op de weg naar een zwangerschap zijn. Na de euforie en de gelukwensen, wordt je geconfronteerd met vragen, ervaringen en verhalen. En toch wil je graag je eigen weg hierin vinden, je wil genieten. Op een ontspannen wijze toeleven naar de geboorte/komst van het kind.

Hoewel een zwangerschap veelal positieve stress is, gaat deze soms ook gepaard met negatieve stress. Vele vrouwen ontwikkelen door goed bedoelde verhalen, filmpjes enzovoort een angst of kijken er tegenop om te bevallen.

Hoe kan je u dan voorbereiden?

U en uw partner kunnen in 4 sessies leren om gaan met deze veranderingen. Met behulp van een biofeedback toestel en eenvoudige ademhalingsoefeningen leert u het zenuwstelsel te reguleren. Hierdoor kan u de stress en de veranderingen beter aan. Tevens wordt hierdoor ook de band  met je partner en je kind versterkt. De productie van de hormonen DHEA ( geluks-/ verjongingshormoon) en Oxytocine ( bevallingshormoon) worden verhoogt. Deze hormonen spelen een belangrijke rol bij de bevalling.

De oefeningen die je leert en de tools die je aangereikt worden in deze sessies kan je in verschillende situaties toepassen, zowel privé als op het werk. Wereldwijde studies tonen aan dat men minder stress gerelateerde klachten ervaart en beter presteert. Tijdens de bevalling kan men de ademhalingsoefening toepassen om de concentratie te verhogen en de pijn te beheersen. Als je als partner de technieken ook aanleert dan kan je uw partner optimaal ondersteunen en coachen. De oefeningen helpen in de omgang met je kind, en je partner.

Je hebt geleerd om spanning, angst los te laten en veerkracht, mentale kracht opgebouwd.

Effecten:

Meer veerkracht

Meer zelfvertrouwen

Meer concentratie, focus

Meer pijn beheersing

Meer vertrouwen in jezelf als ouder

Meer intieme band met kind en partner

Lees hier Erke's verhaal

Ik, Erke Gerinckx, ben momenteel 24 weken zwanger en ben een 2-tal weken bezig met het traject lees verder

 

Ademen, ...maar dan anders. Interesse? Contacteer me vrijblijvend.     Ok, dat ga ik doen.